Onlinekurs

Denna onlinekurs/ distanskurs, är ett hemstudieprogram i Liberty Dancing®Liberty Dancing

Du lär dig…

 • … hur du kommunicerar med en häst fri på det mest naturliga sätt utan utrustning
 • … om sant kroppsspråk och kroppsmedvetenhet
 • … hur du använder hästars naturliga flockbeteende
 • … hur du utvecklar ett omhändertagande och autentiskt ledarskap
 • … hur du utvecklar The art of Horsemanship
 • … hur du finner ditt autentiska jag
 • … hur du påbörjar en relation med din häst i frihet
 • … hur du bygger ett starkt,varaktigt band utan tvång med din häst
 • … hur du utvecklar meningsfull tillit och respekt
 • … hur du får hästens frivilliga deltagande i kommunikationen
 • … hur du uppnår hästens fulla potential
 • … hur du uppmuntrar villighet, framåtbjudning och fokus
 • … hur du skapar en magnetisk förbindelse med hästen
 • … hur du spontant dansar med din häst i frihet
 • … hur du blir ett med hästen

Liberty DancingFinn ditt “autentiska jag” och påbörja din resa i personlig utveckling med hästar och uppnå sann glädje, harmoni, enhet och magnetisk förbindelse.

Nu har du chansen att ta grundkursen online på distans i Dansa med hästar – Liberty Dancing®! Liberty Dancing® är ingen traditionell frihetsdressyr eller markarbete utan bygger på hästars naturliga flockbeteende och hästens fria vilja att samverka med dig utan utrustning, utan tvång, utan klickerträning och utan rundcorall! Det leder till en spontan dans med hästen.

I kursen lär du dig hästars sanna natur, förståelse för hästars naturliga sätt att kommunicera i en flock och att kunna utveckla din drömhäst! Du utvecklar en djup vänskap med hästen och ett sätt att kommunicera som naturligt skapar kontakt, villighet och samarbete med din häst. Träningen sker på marken med hästen lös utan utrustning, utan tvång eller rundcorall. Liberty Dancing® är grunden för alla ändamål oavsett disciplin. Påbörja resan till självförverkligande genom dansen med hästar!

Liberty Dancing

 

Denna kurs i Liberty Dancing® är ingen steg-för-steg-metod. Det är en livsomvändande resa. Du lär dig de sju flockritualerna och att samverka med hästen genom att föra fram önskvärda beteenden under nära samspel. Genom att utveckla en samhörighet med din häst växer förbindelsen och du utvecklar en djup vänskap med den. Du lär dig om hästars uppförandekod och kommunikationssystem, om närvaro, flexibla gränser och hur du uppnår hästens fulla potential. Genom att förstå den universella uppförandekoden kommer du att upptäcka ett sätt att kommunicera som naturligt skapar förbindelse, vilja och samspel med din häst som leder dig till den magiska dansen med hästar.

Liberty Dancing

Med denna onlinekurs i Liberty Dancing® studerar du i din egen takt och du behöver inga Horsemanship-kunskaper utöver sunt förnuft och en vana vid hästar. Du ska alltid i första hand ha säkerheten i fokus. Välj därför en okomplicerad häst som du känner väl. Om du inte har en passande häst eller ingen häst alls, kommer du ändå att få mycket värde av att följa kursen.

Du arbetar med din häst separat men senare kan du utveckla färdigheter för att arbeta med hästar i en flock. Detta avrådes dock medan du lär dig Flockritualerna. När du är skicklig i Flockritualerna kan du även arbeta med mer utmanande hästar och “problemhästar”.

Anneli Westlund har bl. a. utbildat sig i Californien för Carolyn Resnick från filmen “The path of the horse” som har hjälpt henne utveckla sitt utbildningsprogram.

 

Detta behöver du för Online-kursen i Liberty Dancing®:

 • En önskan att bygga en sann förbindelse med din häst
 • En dator med internetuppkoppling
 • En videokamera eller mobil att filma din egen träning för coaching (Guldkursen)
 • Ett större inhägnat område att arbeta din häst i separat t. ex. hage eller paddock
 • En önskan att nå samhörighet och glädje med din häst

Utbildningsprogrammet kan påbörjas när som helst och du kan ta all den tid du behöver och utöva det i din egen takt. För bästa resultat bör du öva flera gånger per vecka.

 

Flockritual 1: Den första ritualen lär dig hur du uppnår en djup förbindelse och vänskap med hästen. Bygger samhörighet, tillit, artighet, lojalitet och avspändhet. Limmet och grunden för alla ritualer och all utbildning av hästen. Den hjälper också rädda, aggressiva hästar eller hästar som stängt av, att sammankoppla med människan.

Problemlösning: Stress, skygghet/rädsla, aggression, traumatiserade hästar, svår att fånga, uppförande kring mat, tillvänjning av grimma, hantering/skötsel, problem att sammankoppla och samarbeta, nervositet, svårt stå stilla.

Flockritual 2: Den andra ritualen bygger tillit mellan dig och hästen. Du lär dig hur du bör presentera dig för hästen och hur du respekterar dess personliga utrymme. Bygger tillit och förtroende för både häst och människa och visar respekt gentemot hästen. Tar bort rädsla, reparerar bruten förbindelse. Du lär dig hur du bör närma dig en häst och hur du lär hästen närma sig dig med varsamhet och respektfullhet/artighet. Lär dig läsa och hantera hästens nej. Ritualen hjälper skygga och rädda hästar att få mer förtroende för människor samt hästar som är svåra att “fånga i hagen”.

Problemlösning: Skygghet, dåligt självförtroende, svår att fånga, svårt med tillit och sammankoppling.

Flockritual 3: Den tredje ritualen skapar respekt och artighet och utvecklar mer framåtbjudning i hästen. Ritualen lär hästen att lätt flytta sig undan och respektera ditt personliga utrymme samt “bordsskick”. Bygger respekt, ordning och artighet. Kontrollerar dominant anti-socialt beteende, skapar och återställer respekt. Villighet att flytta sig, uppförande kring mat, utvecklar framåtbjudning.

Problemlösning: Dominans, ilska, sparkar, biter, respektproblem, personligt utrymme, dålig energi, slöhet, ovilja att flytta sig, sura miner.

Flockritual 4: Den fjärde ritualen skapar villighet i hästen. Den tar bort aggressivt och skyggt beteende hos hästar och formar en välanpassad personlighet. Ritualen utvecklar också perfekta halter och tempoväxlingar.

Problemlösning. Svår att hämta i hagen, ovilja, aggression, ilska, sparkar, biter, skygghet, dålig framåtbjudning, svårt stå stilla, svår att stoppa, nervositet, uttråkning.

Flockritual 5: Den femte ritualen skapar fokus, uppmärksamhet och koncentration på dig och det du ber hästen utföra. Hästen lär sig att titta på dig så att du inte tappar kommunikationen. Bygger fokus och intresse. Hästars intentioner och tankar kommuniceras genom ögonen. Hästen lär sig hålla sitt fokus och sin uppmärksamhet på dig. Hjälper till med ”drag” och allmänt ouppmärksamt uppförande och bygger förtroende i skygga och traumatiserade hästar. Riktningskontroll, ansvarsfullhet, medvetenhet, smidighet, symmetri och djupare förbindelse.

Problemlösning: Skygghet, dålig uppmärksamhet, ointresse, dåligt självförtroende, uttråkning, nervositet.

Flockritual 6: Den sjätte ritualen skapar Magnetisk förbindelse där hästen är “limmad” till din sida och speglar dina rörelser i alla gångarter, övergångar etc. Matchande rörelser med hästen vid din sida. Hästen speglar dina rörelser, din energi och dina steg i olika gångarter och tempon. Harmoni i enighet.

Problemlösning: Svårt med sammankoppling, svår att leda, svår att stanna och stå stilla, nervositet, problem med övergångar, fokusproblem, balansproblem, dressyr

Flockritual 7: Den sjunde ritualen inleder dansen och skapar energi, utvecklar framåtbjudning, intresse och dans som två skridskoåkare på is. Startar dansen i olika tempon, riktning och ”drag”, framåtbjudning, samarbete, entusiasm. En gåva av spontant uttryck du delar tillsammans med hästen i harmoni. Partnerskap, sammankoppling. Dans i enighet från resultatet av praktiserandet från de andra ritualerna.

Problemlösning: Svårt för att gå iväg eller komma tillbaks, dålig framåtbjudning, ointresse, slöhet, dålig energi, dålig förbindelse, balansera sända och dra, säkerhet.

 

Varför Liberty Dancing®?

Varför frihetsarbete? Det är det mest naturliga förhållningssättet att bygga en relation med hästen och starta utbildningen på hästens eget språk och på hästens villkor där den inte berövas sin valfrihet. Och det faschinerande är att det går dubbelt så snabbt att utbilda en häst utan utrustning. Det är dessutom väldigt roligt att arbeta med hästar i frihet. Du kommer att finna dig själv och se fram emot att arbeta med din häst.

Genom Liberty Dancing® kan du skapa en relation med din häst som du aldrig kunnat föreställa dig. Flockritualerna™ lär dig att utbilda hästen på ett sätt som använder flocksocialt beteende på ett icke-dominant, icke-tvångsmässigt, icke-konfronterande sätt. Detta skapar en häst som gillar att interagera med oss ​​eftersom den har frihet att välja. Vi vill att hästarna ser fram emot att vara med oss och samarbeta med oss. Frihetsträning är nyckeln till detta.

Du arbetar med din häst i sitt territorium genom hästens eget språk och naturliga instinkter. Du lär dig att iaktta “flockregler”, “hästkultur” och socialt uppförande. Detta är hur hästar utbildar och uppfostrar varandra. Hästen är fri att interagera socialt på sitt eget villkor för att skapa, eller fördjupa sammankoppling. Du får lära dig att utbilda din häst på ett verkligt naturligt sätt som passar dess egenart, så att hästen kan njuta av det. Det är grunden för allt tekniskt utbildningsarbete.

Arbetet är tänkt att vara en pågående del av din interaktion med din häst. Den kommer att fortsätta att fördjupa och förbättra förbindelse och utbildning med hästen med tiden. Den naturliga flocksociala dynamiken skapas genom att inte begränsa din häst med grimma, linor eller fånga den i ett litet område. Hästar kan inte naturligt samverka på detta sätt.

 

Onlinekursen kan köpas med eller utan videocoaching med

Pengarna tillbaka-Garanti till en engångskostnad med livstids tillgång till kursmaterialet i klassrummet online. Eller till prenumerationsavgift varje månad så länge du vill ha tillgång till kursmaterialet. Ingen uppbindningstid!

 

 

Detta ingår i onlinekursenSILVER (1)(lilla kursen): 

 • Tillgång till studiematerialet online på obegränsad tid (livstid).
 • Online-lektioner med praktiska självstudier innehållande instruktionstext, instruktionsvideos, tips, problemlösning och checklista.
 • Elevvideos
 • I klassrummet kan du skriva kommentarer och ställa frågor under kursens gång.
 • Obegränsad tillgång till speciell facebook-grupp där deltagare kan diskutera och lägga upp egna bilder och träningsvideos, samt följa min träning.

Pris: 1 995 kr 

Du kan delbetala räntefritt, betala mot faktura, via banköverföring, Swish eller med betalkort.

Detta ingår i onlinekursen GULD (1) (stora kursen):

 • Tillgång till studiematerialet online på obegränsad tid (livstid).
 • Online-lektioner med praktiska självstudier innehållande instruktionstext, instruktionsvideos, tips, problemlösning och checklista.
 • Elevvideos
 • I klassrummet kan du skriva kommentarer och ställa frågor under kursens gång.
 • Obegränsad tillgång till speciell facebook-grupp där deltagare kan diskutera och lägga upp egna bilder, träningsvideos, samt följa min träning.
 • Privat videocoaching och feedback efter varje lektion per telefon/Skype.
 • Diplom efter avslutad kurs

Pris: 2 995 kr

Du kan delbetala räntefritt, betala mot faktura, via banköverföring, Swish eller med betalkort.

 

Ska jag välja Silverkursen eller Guldkursen?

Om du är osäker på om denna hemstudiekurs är något för dig, rekommenderar jag att du börjar med Silverkursen. Det ingår då ingen personlig videocoaching men du kan när som helst uppgradera till Guldkursen.

 

cooltext164526988699510

Så gör du:

Registrera dig nedan och betala in kursavgiften. (Se betalningsalternativ längre ner på sidan). När din betalning kommit in blir din registrering godkänd och du får ett email med inloggningsuppgifter. Du loggar in på medlemssidan och får ta del av kursmaterialet.

New User Registration
*Required field

 

Betalningsalternativ:

 • Delbetala räntefritt 3-12 månader via Svea Webpay här i Shopen
 • Betala 100% säkert med kort eller Paypalkonto. Välj “Köp nu”-knappen eller Abonnemang nedan
 • Betala med banköverföring (maila för bankuppgifter) eller swisha till 0703900057 

Kortbetalning/Paypal – Välj kurs

Prenumeration 299 kr/ månad


Pengarna tillbakagaranti

Pengarna tillbaka-garanti

Vänliga hälsningar

New User Registration
*Required field