Om mig

Natural Horsemanship tränareJag föddes 1974 och växte upp på hästgård med ett antal hästar varav två avelshingstar, och har ridit sedan barnsben.

Jag började som fritidsryttare hemma på gården. Hoppade sedan en del men har även tränat det mesta inom westernridning. I början av 20-årsåldern fick jag upp ögonen för Horsemanship.

Några förebilder var Tom Dorrance, Bill Dorrance och Mark Rashid, som byggt vägen för en kommunikation med hästen utan tvång och inskränkningar. Jag upptäckte hur mycket det finns att lära sig om och av hästar. Hur man utvecklar dem både mentalt, emotionellt och fysiskt och vilken fantastisk kommunikation man kan uppnå med dem. Allting blev så mycket roligare och säkrare den naturliga vägen.

Jag halkade in på Pat Parellis utbildning men sökte något djupare utan dominans. På senare år har jag fått verktyg från några riktiga masters som bl. a. Frédéric Pignon och K. F Hempfling som jag gått kurs för.

Jag är idag långt ifrån Natural Horsemanship och jobbar med hästar på ett djupare plan och på ett friare sätt med med hästen helt i frihet utan utrustning och genom hästars naturliga flockritualer, baserade på vildhästars sätt att skapa vänskap, respekt, ledarskap och harmoni i en flock. Där man med hästen i frihet kommunicerar utan utrustning och bygger upp en djup förbindelse och bokstavligen dansar med hästen.

Carolyn Resnick från dokumentärfilmen “The Path of the Horse” har personligen hjälpt mig utveckla mitt utbildningsprogram Liberty Dancing® baserat på 7 ritualer. Jag har hennes tillåtelse och ensamrätt att använda det professionellt och det är mitt registrerade varumärke.

Jag har även utbildat mig  inom klassisk dressyr, två år som ridelev i franske dressyrmaster Philippe Karls, (från berömda ridskolan Cadre Noir) “Lätthetens skola” för hans bästa elev och tillika hustru Bea Borelle i Sverige. Vidare har jag utbildat mig i den höga skolan i Portugal på Lusitanohingstar.

samt tagit lektioner för amerikanske dressyrmaster Craig Stevens. Vidare har jag gått kurser i Akademisk ridkonst, varit elev hos Hanna Engström på Gotland, gått clinic för Manolo Mendez samt workshop hos Anja Beran i Tyskland.

Genom åren har jag träffat många masters inom flera discipliner och hittat vissa delar att ta till mig, andra inte, och med verktygen skapar jag min egen konst.

Jag fortsätter min utbildning i ridkonstens anda enligt de klassiska/akademiska principerna i förening med “The Art of Lightness” – utan tryck, press, tvång eller dominans, där ridningen innebär en livskonst och meditation i rörelse.

Hästen börjar alltid fri från marken.

I Frihet – I Lina – Bettlös ridkonst

Mitt mål är den högsta formen av kommunikation med hästen baserat på frihet.

I min utbildning och samvaro med hästar spelar meditation med hästen en stor roll. Jag använder mycket Qi Gong. Jag använder gärna musik när jag arbetar med hästar och elever. Det är avslappnande och livshöjande för både hästar och människor… och hästarna lyssnar också på rytmen.

” Fokusera inte på problemet. Fokusera på förbindelsen med hästen och problemet löser sig oftast av sig självt” 

© Anneli Westlund

All information på denna sida skyddas av upphovsrättslagen.

Authentic Horse Education- Dansa med hästar

anneli@dansamedhastar.nu

                                                    Tel: 0703-90 00 57AW Natural Horse TrainingDansa med hästar på Instagram