Lat häst

Har du en lat häst och vet inte vad du ska göra åt det? Tänk på när du själv känner dig lat. Visst försvinner din lathet inför något som intresserar dig? Liksom människor blir hästar lata när de är uttråkade, omotiverade och ointresserade. Lata hästar är bara omotiverade hästar. Fastställ varför hästen är omotiverad när den är med dig och räkna ut vad som intresserar hästen. Om du kan det kommer du att bli förvånad över hur motiverad en lat häst plötsligt kan bli!

Genom hästprofilen kan du räkna ut din hästs grundläggande personlighetstyp och lära dig förstå dess psykologi. En lat häst är vanligtvis en “Left Brain Introvert”. Denna häst tycker att människor är tråkiga men om du kan vara intressant för denna häst och träna den på ett sätt som motiverar den kommer du att få en toppenhäst. Även den lataste person i världen kan gå upp och göra något om det är något den älskar!

Måste du verkligen anstränga dig så mycket med denna häst? Ja faktiskt! Grunden i alla relationer är att förstå sin partner, inte att tvinga fram en beteendeförändring! Försök förstå varje hästindivid och vad som fungerar för just den, istället för strikta regler. Flexibilitet och känsla!

Nyckeln till framgång med en lat häst är att belöna önskade beteenden. Den här hästen vill veta vad den får ut av att göra dig till viljes! Om du har en bestämd regel att aldrig använda dig av belöning såsom kli, vilopauser och godis, kanske du vill tänka om i det här fallet!

Inom traditionella hästträningsmetoder används vanligtvis mera fysisk press som sparkande, spön och sporrar. Med en naturlig metod förstår man att nyckeln till ett framgångsrikt partnerskap med denna häst är mental, inte fysisk. Fysisk press resulterar bara i mer motstånd och ovilja! För att bli din hästs tillitsfulla ledare och partner, måste du använda din hjärnas styrka, inte din fysiska styrka för att förändra din hästs beteendemönster.

Du kan få träningsprogrammet som innehåller “Kontrollerad framåtbjudning” som beskriver hur du tränar en lat häst till mer framåtbjudning. Registrera din e-postadress på startsidan.

Uppnå en fantastisk förbindelse med hästen genom de sju frihetsritualerna – utan utrustning, utan tvång eller rundcorall.