Utbildningssteg

 

liberty-dancing-utbildningssteg

Liberty Dancing (Frihetsarbete/Frihetsdressyr) är grunden för alla ändamål oavsett disciplin. Påbörja resan till självförverkligande genom dansen med hästar!

 

1. Flockritualerna

Det första att utveckla i en häst är en stark förbindelse med människan, tillit, respekt, villighet och fokus att följa dig som ledare, en förmåga att kommunicera och en önskan att prestera. Genom att lära dig kommunikation genom sju flockritualer baserat på vildhästars naturliga språk inom flocken, får du en djupare relation med hästen, tar fram viljan och får en bättre prestation i ditt utbildningsprogram. Arbetet sker på marken med hästen i frihet på stor yta utan utrustning, utan tvång, utan klickerträning, utan rundcorall och leder till en spontan dans från hästen.

 

2. Frilongering

Nu är grunderna på plats för en frivillig prestation i form av förbindelse, tillit, respekt, villighet, fokus och dansen genom Flockritualerna. Hästen börjar här arbetas mer koncentrerat på volt för övergångar och samling genom att arbeta hästen “bakifrån och framåt” med hästen fri. Hästen börjar här skolas till att hitta sin balans och självbärighet genom att bära sig med inre bakbenet. Vi agerar som hästens personliga tränare som att praktisera yoga. De första grunderna för att bära upp sig själv och en ryttare och utvecklas till en stolt, stark och bäraktig ridhäst.

 

3. Fri dans

Arbete med hästen fri där vi kombinerar Kompanjonsrörelser, klassiska rörelser i Magnetisk förbindelse. Hästen är sammankopplad och kan uttrycka sin vackra hållning och sin stolthet den fått med sig genom hela vårt arbete.

Utbildningsprogrammet fortsätter eller kombineras med Naturlig Ridkonst där vi skolar hästen till en ridhäst som håller sig stolt, stark och frisk i många långa år. Vid utbildning av en riktigt skolad häst läggs cirka 90 % av arbetet på marken.

 

I Frihet – I Lina – Bettlös ridkonst

 

Authentic Horse Education- Dansa med hästaranneli@dansamedhastar.nu

                                                    Tel: 0703-90 00 57AW Natural Horse TrainingDansa med hästar på Instagram